Over ons

Over ons

Averti Ecologie is een ecologisch adviesbureau opgericht door Glenn Lelieveld en Cynthia Lelieveld-Lange. Hieronder vertellen wij u graag meer over ons.

Glenn

Linkedin
Na mijn studies (HBO Wildlife Management) en MSc Ecology) kon ik direct aan de slag bij het ecologisch adviesbureau Laneco waar ik veel heb geleerd over de wereld van ecologische en landschappelijke advisering.

Daarna heb ik met mijn vrouw Cynthia Lange het adviesbureau Averti Ecologie opgericht. Mijn passies liggen bij het doen van kwalitatief goed onderzoek en het vinden van de slimme oplossingen voor elke situatie.

Ik ben van maart 2016 tot juni 2017 detacheerd geweest bij RVO team Advisering Natuurwetgeving. Binnen RVO is dit team verantwoordelijk voor de ecologisch-juridische toetsing en adviseren bij het verlenen van ontheffingen, bij de uitvoering van bestuurlijke handhaving en bij juridische procedures omtrent ruimtelijke ingrepen.

Sinds juni 2017 ben ik werkzaam bij de Zoogdiervereniging. Hier ben ik projectleider op het gebied van vleermuizen, landzoogdieren en communicatie. Het grootste deel van mijn werk besteed ik aan roofdieren als coƶrdinator van het Wolvenmeldpunt. Ook ben ik hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijk tijdschrift Zoogdier geweest.

Cynthia


Linkedin
Na de HBO (Wildlife Management) ben ik vijf jaar werkzaam geweest bij het de afdeling Dierecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen. Hier heb ik heel veel ervaring opgedaan met betrekking tot het hanteren, ringen, zenderen van en bloed prikken bij vogels voor fundamenteel onderzoek. Een voorbeeld is de zeven weken durende expeditie in noordelijk Siberiƫ waar ik zwanen heb voorzien van gps-zenders. Daarnaast heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op gebied van databasebeheer en statistieken.

Verder ligt mijn passie al jarenlang vooral in de richting van het inventariseren van planten en insecten. Ik heb mij dan ook hierin verder gespecialiseerd met extra cursussen en vrijwilligerswerk bij oa Floron en de Vlinderwerkgroep Fryslan. Ook voer ik onderzoek uit naar beschermde soorten ten behoeve van ecologisch-juridsch advies, zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Samen bereik je meer

Wij werken veel samen met bevriende ecologen, deels als onderaannemer en deels als seizoenswerknemer. Hierdoor kunnen wij grotere klussen aan dan dat wijzelf doorgaans zouden kunnen uitvoeren.